fi
sv
en
Other languages
eesti (Estonian)
français (French)
hrvatski (Croatian)
polski (Polish)
Pусский (Russian)
Soomaali (Somali)
Tiếng Việt (Vietnamese)
عربي (Arabic)
नेपाली (Nepali)
中文 (Chinese )
Keitti%C3%B6ss%C3%A4-kaikki-jatkuu-ennallaan.-Allt-forts%C3%A4tter-som-f%C3%B6rut-i-k%C3%B6ket.WEBB.jpg

Ekoroskin jäsenkunnat puoltavat yksimielisesti kaksiastiajärjestelmää

Kaikki Ekoroskin 10 jäsenkuntaa ovat yksimielisesti antaneet myönteisen lausunnon Ekoroskin toimialueen jätehuoltomääräyksien muutosehdotuksesta siirtyä bio- ja energiajätteen erilliskeräykseen. Pohjanmaan jätelautakunta on lähettänyt lausuntopyynnön Ekoroskin toimialueen jokaiselle jäsenkunnalle, kaikki jäsenkunnat ovat nyt hyväksyneet muutosehdotuksen.

- Olen kiitollinen myönteisistä lausunnoista ja iloinen siitä, että viestimme on mennyt perille, sanoo Michael Östman, Ekoroskin toimitusjohtaja.

Keräämällä bio- ja energiajätteet kahteen eri astiaan edistetään Ekoroskin mahdollisuuksia noudattaa kansallisia suuntaviivoja ja parantaa yhdyskuntajätteiden hyötykäyttöä. Ainut mikä muuttuu kotitalouksissa käytännössä on, että pihassa laitetaan bio- ja energiajätteet omiin astioihin, kun ne viedään keittiöstä ulos.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on jo ehtinyt puoltaa erilliskeräykseen siirtymistä Ekoroskin toimialueella. ELY-keskus katsoo, että siirtyminen erilliskeräykseen Ekoroskin alueella on jätelaissa olevan jätehierarkian mukaista. Muutoksella tuetaan ja kehitetään jätteen syntypaikkalajittelua eli kotitalouksien keittiössä tapahtuvaa lajittelua. Samalla edistetään yhdyskuntajätteiden järkevää hyötykäyttöä ja vähennetään jätemäärää, ELY-keskuksen mukaan.

Ekorosk on päättänyt siirtyä bio- ja energiajätteen erilliskeräykseen ensi kesänä, jätehuoltomääräyksiä on päivitettävä jotta tämä toteutuisi.

Pohjanmaan jätelautakunta käsittelee muutosehdotukset jätehuoltomääräyksiin 24. lokakuuta.