fi
sv
en
Other languages
eesti (Estonian)
français (French)
hrvatski (Croatian)
polski (Polish)
Pусский (Russian)
Soomaali (Somali)
Tiếng Việt (Vietnamese)
عربي (Arabic)
नेपाली (Nepali)
中文 (Chinese )
RINKI_muovin_kerays_plastinsamling.jpg

Muovin keräyspisteet lisääntyvät Ekoroskin alueella

Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy ylläpitää muovipakkausten keräyspisteitä. Rinki on kaupan ja teollisuuden yritys joka toteuttaa pakkausten tuottajavastuun. Ekorosk on ollut yhteydessä Rinkiin, joka tulee syksyllä lisäämään muovin keräyspisteitä Ekoroskin alueelle.

Kuusi uutta keräyspistettä on tulossa, ne sijoitetaan Kaustiselle, Kauhavalle, Kruunupyyhyn, Luotoon, Uuteenkaarlepyyhyn ja Pedersöreen. Sen lisäksi Ekorosk sijoittaa kaksi täydentävää muovin keräyspistettä Vetelin ja Evijärven hyötykäyttöasemille. Tavoitteena on, että uudet muovin keräyspisteet ovat käytössä lokakuun mennessä.

- Olemme iloisia että saamme muovin keräyspisteen jokaiseen toiminta-alueemme kuntaan, sanoo Michael Östman, Ekoroskin toimitusjohtaja.

Tähän asti Rinki on ylläpitänyt ainoastaan kolme muovipakkausten keräyspistettä Ekoroskin alueella, yksi Pietarsaaressa ja kaksi Kokkolassa. Monet kunnat sekä Pohjanmaan jätelautakunta ovat olleet sitä mieltä että keräys on riittämätöntä, ja ovat pyytäneet Ekoroskia selvittämään mahdollisuudet täydentää muovipakkausten alueellista keräystä.