fi
sv
en
Other languages
eesti (Estonian)
français (French)
hrvatski (Croatian)
polski (Polish)
Pусский (Russian)
Soomaali (Somali)
Tiếng Việt (Vietnamese)
عربي (Arabic)
नेपाली (Nepali)
中文 (Chinese )

Monilokerokeräys laajenee Pietarsaareen

Pietarsaarelaisten pientaloasujien jätteiden lajittelu helpottuu entisestään, kun hyötyjätteet voi lajitella omalla pihalla nelilokeroiseen jäteastiaan. Astian tyhjentää ”yhdellä kippauksella” nelilokeroinen jäteauto.

Lassila & Tikanoja on tarjonnut nelilokerokeräystä Turun, Porin ja Oulun seudulla jo pidempään ja nyt palvelu laajenee myös Pietarsaareen. Tavoitteena on lisätä jätteiden kierrätystä tekemällä siitä mahdollisimman helppoa ja vaivatonta.

”Haluamme tarjota vaivattoman tavan jätteiden lajittelulle. Kierrätettäviä jätteitä ei enää tarvitse säilytellä keittiössä, varastossa tai pihalla, eikä niitä tarvitse kuljettaa erikseen aluekeräyspisteeseen. Näin jätteiden kierrätystä pystytään parantamaan jopa 70 prosentilla”, kertoo yksikönpäällikkö Johnny Lindqvist L&T:n Pohjanmaan yksiköstä.

Nelilokeropalvelussa ideana on, että eri jätejakeet lajitellaan nelilokeroiseen erikoisastiaan, josta ne saadaan kerättyä kätevästi hyötykäyttöön. Astian tyhjennyksen hoitaa erityinen nelilokeroinen jäteauto, joka kuljettaa eri jätelajit omissa lokeroissaan kerralla hyödynnettäväksi parhaalla mahdollisella tavalla. Liikennepäästötkin vähenevät, kun usean jätelaadun hakuun riittää yhden ajoneuvon käynti.

Pietarsaaressa Nelilokerossa on omat lokeronsa biojätteelle, energiajakeelle, pienmetallille ja keräyskartongille. Astiasta on saatavana myös kaksilokeroinen versio, johon lajitellaan energiajae sekä biojäte.

Pietarsaaren alueella Ekorosk myöntää 20 % alennusta käsittelymaksusta monilokeroasiakkaille.

”Kaksi- ja nelilokerokeräys parantaa merkittävästi syntypaikkalajitellun kotitalousjätteen käsittelyä. Monilokerokeräyksen avulla vältetään jätepussien rikkoutumisen aiheuttamat ongelmat jätteiden jatkokäsittelyssä ja jätejakeiden laatu paranee merkittävästi. Tämä tuo huomattavan säästön käsittelykustannuksiin ja mahdollistaa alennuksen käsittelymaksussa”, sanoo Olli Ahllund Ekoroskilta.

Nelilokero-palvelun voi tilata näppärästi L&T:n www-sivujen kautta osoitteesta www.nelilokero.fi tai soittamalla Lassila & Tikanojan asiakaspalveluun, puh. 010 636 5000. Nelilokeroa voi kokeilla ilmaiseksi yhden kuukauden ajan.

» www.nelilokero.fi