fi
sv
en
Other languages
eesti (Estonian)
français (French)
hrvatski (Croatian)
polski (Polish)
Pусский (Russian)
Soomaali (Somali)
Tiếng Việt (Vietnamese)
عربي (Arabic)
नेपाली (Nepali)
中文 (Chinese )

Muistutus ahkerille lomailijoille

Kesän aikana moni lomailija omistaa lomansa kodin tai tontin parantamiseen, ja sitä suunniteltaessa kannattaa muistaa myös jätteiden lajittelu. Kotitaloudet asioivat ilmaiseksi hyötykäyttöasemilla, mutta kaikki kuormat eivät kuulu sinne. Isot jätekuormat, esim. täytemaa tai rakennusjäte, otetaan vastaan Pietarsaaren Pirilössä ja Sokojan Storkohmossa sijaitsevissa jätelaitoksissa. Kun toimittaa sinne jätettä on toimittava seuraavasti.

1. Lajittele jätteesi niin, että kuorma voidaan purkaa jätelajeittain. Katso lajitteluohjeet verkkosivujemme kohdasta Lajittele näin/Hyötykäyttöasema. Lajittelemattomasta jätteestä peritään hinnaston mukainen käsittelymaksu, katso verkkosivujen kohdasta Taksat ja hinnat/Kotitaloudet.

2. Jos käyttää kuljetusfirman jätteen kuljettamiseen eikä itse ole mukana kuormaa purettaessa, niin tilaa kuljetusfirmalta siirtolava, jossa on väliseinät jätelajien erottelemiseen.

3. Kuljetusfirmoilla on Ekoroskin siirtoasiakirja, täytä se huolellisesti ja allekirjoita se noudon yhteydessä. Se on kuljetusfirman vahvistus siitä, että kuorma tulee yksityisasiakkaalta. Kuormasta peritään hinnaston mukainen käsittelymaksu, jos siirtoasiakirjasta puuttuu yksityisasiakkaan yhteystiedot ja allekirjoitus.