fi
sv
en
Other languages
eesti (Estonian)
français (French)
hrvatski (Croatian)
polski (Polish)
Pусский (Russian)
Soomaali (Somali)
Tiếng Việt (Vietnamese)
عربي (Arabic)
नेपाली (Nepali)
中文 (Chinese )
eko_bio_kirje_2633.jpg

Muistutus biojäteastioista lähetetään tänään

Ekorosk on tänään lähettänyt muistutuksen kyselyyn vastaamatta jättäneille tai epäselvästi vastanneille kotitalouksille. Ekorosk tiedustelee miten kotitaloudet haluavat käsitellä biojätteensä, jotta voidaan hankkia oikea määrä biojäteastioita.

Yli 20 000 kotitaloutta on vastannut Ekoroskin kyselyyn, tämä tarkoittaa, että suurin osa kotitalouksista on jo vastannut. Mutta vielä puuttuu muutama tuhat vastausta. Nämä kotitaloudet saavat muistutuksen postitse tulevan viikon aikana.

Verkossa vastaaminen mahdollista

Kotitaloudet voivat vastata myös sähköisesti Ekoroskin kyselyyn, tämä tapahtuu Ekoroskin verkkosivuilla olevan verkkolomakkeen kautta. Osa kotitalouksista on tiedustellut sähköistä kyselylomaketta, ja siksi Ekorosk haluaa tarjota myös tämän mahdollisuuden kotitalouksille. Linkki kyselylomakkeeseen:

» Kysely biojätteen erilliskeräyksestä

Ekorosk tiedustelee kotitalouksilta, miten ne haluavat käsitellä biojätteensä kun bio- ja energiajätteen erilliskeräys astuu voimaan 1. lokakuuta 2018. Kotitalouksien vaihtoehdot ovat seuraavat: biojäteastia omassa pihassa, yhteinen biojäteastia naapurien kanssa tai biojätteen kompostointi. Kotitalouksien on lisäksi valittava kuka biojäteastian toimittaa. Vaihtoehtoina on Ekoroskin toimittama biojäteastia tai itse hankittu biojäteastia. Muutamalla paikkakunnalla myös jätteenkuljettaja toimittaa biojäteastioita. Biojäteastioita jaetaan kotitalouksiin kesän 2018 aikana.

Yhteinen astia sopiva pienille kotitalouksille

Vain neljäsosa kotitalousjätteestä on biojätettä ja useat pienet kotitaloudet tuottavat vähän biojätettä. Silloin yhteinen astia yhden tai useamman naapurin kanssa on mutkaton ja kustannustehokas ratkaisu biojätteen erilliskeräykseen, ja kuljetukset vähenevät samalla. Ekoroskin lasku tulee valmiiksi jaettuna kotitalouden yhteisastian osuuden mukaan. Voidaan käyttää yhteisiä astioita sekä bio- että energiajätteelle tai jommallekummalle.

Biojäteastioita tyhjentävät jatkossakin paikalliset jätteenkuljetusyrittäjät. Ekorosk ei voi vaikuttaa niiden tyhjennysmaksuihin.