fi
sv
en
Other languages
eesti (Estonian)
français (French)
hrvatski (Croatian)
polski (Polish)
Pусский (Russian)
Soomaali (Somali)
Tiếng Việt (Vietnamese)
عربي (Arabic)
नेपाली (Nepali)
中文 (Chinese )
Eko_pahvi_studio_7642.jpg

Taloyhtiöissä alkaa kartonki- ja muovipakkausten erilliskeräys ensi vuonna

Pohjanmaan jätelautakunta hyväksyi eilisessä kokouksessaan Ekoroskin ehdotuksen kartonki- ja muovipakkausten erilliskeräyksestä kaikissa vähintään yli 10 asunnon taloyhtiöissä. Kartonkipakkausten erilliskeräys alkaa taloyhtiöissä 1.1.2017 ja muovipakkausten erilliskeräys 1.7.2017.

Samassa kokouksessa nostettiin käsittelymaksun alennus 30 % niille kotitalouksille, jotka laittavat bio- ja energiajätteen erillisiin astioihin, jotka tyhjennetään erillään toisistaan ja kuljetetaan Ekoroskille erillään toisistaan.

Ekorosk järjestää yhteisiä tapaamisia taloyhtiöille ja jätteen kuljetusliikkeille kevättalvella auttaakseen taloyhtiöitä alkuun näissä asioissa. Lisää tietoa tapaamisista alkuvuodesta.

Ekoroskin tavoitteena on, että lajittelu olisi mahdollisimman helppoa. Teemme työtä sen eteen, että kotitaloudet voisivat halutessaan lajitella jätteensä kotona eri astioihin tai lokeroihin, eikä jätettä tarvitsisi varastoida kotona eikä kuskata sitä ekopisteelle. Tavoitteenamme on, että kotitaloudet saisivat halutessaan mahdollisuuden lajitella jätteensä kotona suoraan asianomaiseen astiaan.

Lisätietoja asiasta antaa Ekoroskin toimitusjohtaja Olli Ahllund, puh. 050 5587 684