fi
sv
en
Other languages
eesti (Estonian)
français (French)
hrvatski (Croatian)
polski (Polish)
Pусский (Russian)
Soomaali (Somali)
Tiếng Việt (Vietnamese)
عربي (Arabic)
नेपाली (Nepali)
中文 (Chinese )
Olet Tässä:

Itälän koulun 2. luokka nappasi Tuikkujahdin voiton

Marraskuun alussa alkanut tuikkujahti päättyi tammikuun lopussa. Ekoroskin toimialueella voittajaksi selviytyi Itälän koulun 2. luokka. Voittajaluokka sai kerättyä tuikkuja 2180 kpl/oppilas. Palkinnoksi voittajat saavat elämyspäivän Pietarsaaressa, johon kuuluu bussikuljetus, kierros Ekoroskilla, pizzalounas sekä yksityisnäytös elokuvateatterissa. Voittajaluokka keräsi tuikkuja yhteensä 50 131 kpl.

Toiseksi kisassa sijoittui Kyrkostrand-Jungmanin koulun luokka 2 B ja kolmannen sijan kisassa otti Risön koulun luokka 6 B. Kaikki kisaan osallistuneet saavat muistoksi värikynäsetin osallistumisestaan.

Ekoroskin toimialueella tuikkujahtiin osallistui 67 luokkaa ja 1254 oppilasta. Yhteensä tuikkuja kerättiin huikeat 559 388 kappaletta. Koko Suomen alueella tuikkuja oli jahtaamassa yhteensä 486 luokkaa ja 9379 oppilasta, ja yhteistulos koko maassa oli ennätykselliset 4 828 562 tuikkukuorta. Kerätyistä alumiinisista kuorista on mahdollista tehdä 321 576 uutta limsatölkkiä tai 32 uutta pientä Buster-venettä.

Tuikkujahdin tavoitteena oli aktivoida koululaisia tarkkailemaan kulutus- ja lajittelutottumuksiaan. Sen tarkoitus oli myös kannustaa luovuuteen ja verkostoitumiseen käytettyjen tuikkukuorten etsinnässä. Näissä tavoitteissa onnistuttiin opettajilta saadun positiivisen palautteen perusteella. Tuikkukuoret noudetaan voittajaluokalta, mutta muita osallistujia pyydetään viemään tuikkukupit ekopisteen tai hyötykäyttöaseman metallinkeräykseen. Sieltä tuikkukupit jatkavat matkaansa uusiokäyttöön.