fi
sv
en
Other languages
eesti (Estonian)
français (French)
hrvatski (Croatian)
polski (Polish)
Pусский (Russian)
Soomaali (Somali)
Tiếng Việt (Vietnamese)
عربي (Arabic)
नेपाली (Nepali)
中文 (Chinese )
Olet Tässä:
Eko_asiak_BioJate_2018_6174_fix.jpg

Kotitaloudet alk. 1.10.2018

Ekoroskin käsittelymaksut 1.10.2018 alkaen

Ekoroskin maksut koostuvat kiinteästä kuukausimaksusta ja käsittelymaksusta. Ekorosk laskee bio- ja energiajätteen käsittelymaksua 30 % 1.10.2018. Biojätteen itse kompostoivat kotitaloudet, joilla on energiajäteastian pidennetty tyhjennysväli, eivät tarvitse biojäteastiaa. Ne saavat kuitenkin 30 % alennusta käsittelyhinnasta, kun erilliskeräys on lähtenyt käyntiin, kun biojäte sekä energiajäte tulevat Ekoroskille erilliskerättynä.

Biojäteastiaa tyhjennetään jatkossakin joka toinen viikko. Energiajäteastian tyhjennysväliä voidaan pidentää kun siihen ei laiteta biojätettä enää.

Energiajätteen neljän viikon tyhjennysvälistä on mahdollista sopia jätteenkuljettajan kanssa. Pienet kotitaloudet voivat anoa pidennettyä tyhjennysväliä 8 viikoksi energiajätteelle Pohjanmaan jätelautakunnalta, tämä vaatii riittävän ison energiajäteastian.

Lasku jonka saat lokakuussa, koskee ajankohtaa heinäkuusta syyskuuhun, tässä laskussa ei vielä ole sitä 30 % alennusta käsittelymaksusta. Alennus näkyy laskussa joka tulee tammikuussa 2019.

Alla olevat hinnat ovat arvolisäverolliset (24 %).

Kiinteä maksu

Maksu/tyyppisis.alv 24%
Kotitalous 1-2 henkilöä4,13 €/kk
Kotitalous > 3 henkilöä5,94 €/kk
Kerros- tai rivitalo > 5 huoneistoa3,87 €/kk

Biojätteen käsittelymaksu:

AsuntotyyppiKäsittelymaksu
Omakotitalo ja paritalo0,37 €/tyhjennys
AsuntotyyppiKäsittelymaksu
Asuntoyhtiö 140l astia0,87 €/astia/tyhjennys
Asuntoyhtiö 240l astia1,49 €/astia/tyhjennys

Energiajätteen käsittelymaksu:

Astiatilavuus/litraaKäsittelymaksu
140l astia0,87 €/astia/tyhjennys
240l astia1,49 €/astia/tyhjennys
360l astia2,22 €/astia/tyhjennys
660l astia 4,08 €/astia/tyhjennys

Huom! Jätteenkuljetusyrittäjät veloittavat maksua biojäteastian tyhjennyksestä/kuljetuksesta, mutta Ekorosk ei voi vaikuttaa jätteenkuljetusyrittäjien hinnoitteluun.

Hyötykäyttöasemat

Kotitalouksille hyötykäyttöasemilla asiointi on maksutonta.

Pirilön ja Storkohmon jätekeskukset

Isot jätekuormat, esim. täytemaa tai rakennusjäte, otetaan vastaan Pietarsaaren Pirilössä ja Sokojan Storkohmossa sijaitsevissa jätelaitoksissa.

Kun toimittaa sinne jätettä on toimittava seuraavasti:

1. Lajittele jätteesi niin, että kuorma voidaan purkaa jätelajeittain. Katso lajitteluohjeet verkkosivujemme kohdasta Lajittele näin/Hyötykäyttöasema. Yksityishenkilön itse toimittamat jätteet vastaanotetaan ilmaiseksi.

2. Jos käytät kuljetusyritystä jätteen kuljettamiseen, tilaa kuljetusfirmalta siirtolava, jossa on väliseinät jätelajien erottelemiseen. Lajitellun jätteen käsittelymaksut ovat huomattavasti pienemmät kuin lajittelemattoman jätteen käsittelymaksu, koska silloin lajittelu tapahtuu jälkikäteen Ekoroskin toimesta. Ekorosk laskuttaa käsittelymaksun yritysten toimittamista yksityisten henkilöiden jätekuormista. Käsittelymaksu laskutetaan jätteen toimittaneelta yritykseltä, joka vuorostaan laskuttaa yksityistä asiakastaan.

3. Kuljetusfirmoilla on Ekoroskin siirtoasiakirja, täytä se huolellisesti ja allekirjoita se noudon yhteydessä.