Jäteastiat kartonki- ja muovipakkauksille

Asuntokiinteistöissä, joissa on vähintään 10 asuntoa, tulee myös lajitella kartonki- ja muovipakkaukset erillisiin jäteastioihin. Isännöitsijä tai kiinteistönhaltija valitsee jätteenkuljetusyrityksen ja tekee sopimuksen kartonki- ja muovipakkausten keräysastioiden tyhjentämisestä. Ekorosk ei peri käsittelymaksua erikseen kerätyistä muovi- ja kartonkipakkauksista. Kiitos, että lajittelet jätteesi!

Kartonkipakkausten keräysastiat tyhjennetään 8 viikon välein. Kaikki jäteastiat voidaan tyhjentää tarvittaessa useammin haju- tai roskaamisongelmien välttämiseksi.

Kartonkipakkausten keräysastian koko ja jäteastioiden määrä riippuu asunto-osakeyhtiön asukasmäärästä. Asunto-osakeyhtiön tulee kartonkipakkausten keräystä suunnitellessaan varata jätteille tilaa 10 litraa henkilöä kohti. Suurimpien manuaalisesti siirrettävien energiajäteastioiden koko on 660 litraa, ja tarvittaessa jäteastioita voi olla useampia. Maahan upotettavat jätesäiliöt voivat olla suurempia, sillä ne tyhjennetään nosturilla.

Muovipakkausten keräysastiat tyhjennetään neljän viikon välein. Kaikki jäteastiat voidaan tyhjentää tarvittaessa useammin haju- tai roskaamisongelmien välttämiseksi. Pakkausmuovin erilliskeräykseen laitettavista pakkauksista huuhdellaan pois ruoantähteet.

Muovipakkausten keräysastian koko ja jäteastioiden määrä riippuu asunto-osakeyhtiön asukasmäärästä. Asunto-osakeyhtiön tulee muovipakkausten keräystä suunnitellessaan varata jätteille tilaa 10 litraa henkilöä kohti. Suurimpien manuaalisesti siirrettävien energiajäteastioiden koko on 660 litraa, ja tarvittaessa jäteastioita voi olla useampia. Maahan upotettavat jätesäiliöt voivat olla suurempia, sillä ne tyhjennetään nosturilla.

Lue lisää jäteastioiden ominaisuuksia ja tyhjentämistä koskevista vaatimuksista Pohjanmaan jätelautakunnan ohjeista.