fi
sv
en
Other languages
eesti (Estonian)
français (French)
hrvatski (Croatian)
polski (Polish)
Pусский (Russian)
Soomaali (Somali)
Tiếng Việt (Vietnamese)
عربي (Arabic)
नेपाली (Nepali)
中文 (Chinese )
eko_roskin_tyhjennys_4176.jpg

Liittyminen jätteenkuljetukseen

Jätehuoltoon liitytään ottamalla yhteyttä alueella ajavaan jätteenkuljettajaan. Ekorosk saa tiedot asiakkaiden liittymisestä jätteenkuljettajalta. Jätteenkuljettajalta voi myös tilata jäteastian. Lista jätteenkuljettajista löytyy vasemmalta valikosta.

Jäteastian valinta

Jäteastian koko kannattaa valita omien tarpeiden mukaan 140-600 litran väliltä. Mikäli jätettä syntyy vähän, jäteastian voi hankkia myös yhdessä naapurin kanssa. Mikäli hankit naapurin kanssa yhteisen jäteastian, sinun tulee tehdä kirjallinen ilmoitus Pohjanmaan jätelautakunnalle.

Jäteastia tulee sijoittaa pihalla siten, että jätteenkuljettajalla on esteetön pääsy tyhjentämään astia.

Tyhjennysväli

Kotitalousjäteastian normaali tyhjennysväli on 2 viikkoa, sillä biojätettä ei jätehuoltomääräysten mukaan saa varastoida sitä pidemmiksi ajoiksi. Jäteastian tyhjennysvälin voi pidentää neljään viikkoon vain kompostoimalla biojätteet. Pidennettyä tyhjennysväliä voi anoa Pohjanmaan jätelautakunnalta.

Tietojen muutokset

Talouden asukasmäärän muuttuessa ja laskun maksuasioissa ota yhteyttä Ekoroskiin info(a)ekorosk.fi tai puh. 06 781 4500.

Ota yhteys jätteenkuljettajaan, mikäli haluat tehdä osoitteenmuutoksen tai vaihtaa jäteastian kokoa. Ekorosk saa tiedot jätteenkuljettajalta. Yhteystiedot löytyvät vasemmalta valikosta sekä jätelaskusta.

Ota yhteys Pohjanmaan jätelautakuntaan, mikäli alat kompostoimaan biojätteesi ja haluat muuttaa jäteastian tyhjennysväliä. Yhteystiedot Pohjanmaan jätelautakuntaan on info(a)ekoso.fi tai puh. 06 786 3737.