fi
sv
en
Other languages
eesti (Estonian)
français (French)
hrvatski (Croatian)
polski (Polish)
Pусский (Russian)
Soomaali (Somali)
Tiếng Việt (Vietnamese)
عربي (Arabic)
नेपाली (Nepali)
中文 (Chinese )
Joulun_jatteet_Julens_avfall.jpg

Öppettider under jul och nyår

Under juldagarna vilar Ekorosks tomtar, så att vi orkar sortera avfall igen när vardagen tar vid. Här hittar du öppettiderna för jul- och nyårshelgerna.

Återvinningsstationerna har öppet måndag 23.12.2019 till kl. 18.00.
På julen är återvinningsstationerna stängda 24–26.12.2019.

I mellandagarna är återvinningsstationerna öppna som normalt.

Observera att alla återvinningsstationer är öppna endast till kl. 16.00 på tisdag 31.12.2019 och stängda på nyårsdagen onsdag 1.1.2020.

Ekorosk önskar dig en fridfull jul och ett gott nytt år 2020!

Avfall under jul och nyår:

I ENERGIAVFALL: presentpapper, presentsnören, smutsiga förpackningar av plast och kartong samt styrox, liksom stearin och juldekorationer av plast, kartong och halm.

I BIOAVFALL: matrester, skinkfett och -ben. Fettet kan du lägga i ett mjölkpaket där det får stelna, mjölkpaketet lägger du i bioavfallet.

TILL EKOPUNKTEN: aluminiumformar och tomma värmeljuskoppar av aluminium i metallkärlet. Kartongförpackningar i kartongkärlet. Julkorten hör hemma i pappersinsamlingen. Glasflaskor och burkar utan pant i glasinsamlingen.

TILL ÅTERVINNINGSSTATIONEN: julbelysningen läggs i elektronikavfallet och fyrverkeripjäser som brunnit helt och hållet i deponiavfallet (oanvända fyrverkeripjäser ska returneras till en affär som säljer fyrverkeripjäser).

TILL MOTTAGNINGSPLATSERNA FÖR TRÄDGÅRDSAVFALL: julgranen

» Här hittar du stationernas öppettider