Yleistä

Ab Ekorosk Oy on vuonna 1990 perustettu kunnallinen jätteenkäsittely-yhtiö, joka tarjoaa jätteenkäsittelypalveluita jäsenkunnilleen.

Ekorosk toimii kymmenessä kunnassa ja palvelee 124 000 asukasta. Ekoroskin toiminta-alueeseen kuuluvat Evijärvi, Pietarsaari, Kokkola, Kauhava, Kaustinen, Kruunupyy, Luoto, Uusikaarlepyy, Pedersöre ja Veteli. Konsernin liikevaihto on noin 14 miljoonaa euroa. Toiminnan keskuksen muodostaa Pirilön jätekeskus Pietarsaaressa.

Ekoroskin toiminta-alueella on 23 hyötykäyttöasemaa ja 170 ekopistettä sekä Pirilön jätekeskus Pietarsaaressa ja Storkohmon jäteasema Kokkolassa. Tällä hetkellä 98 % kaikista kotitalousjätteistä kierrätetään.

Ekorosk oli ensimmäinen suomalainen jäteyhtiö, joka sai kokonaisvastuun jätteenkäsittelystä toiminta-alueellaan. Ekorosk on ollut edelläkävijä useilla jätteenkäsittelyn osa-alueilla Suomessa. Yhtiö on ainoa, jolla on 30 vuoden kokemus bio- ja energiajätteen keräyksestä. Ensimmäisten 20 vuoden ajan toiminta-alueen kierrätysprosentti oli omaa luokkaansa.