Maanviljely

Ekorosk tarjoaa maanviljelijöille mahdollisuuden maanviljelyssä käytettävien muovien kierrättämiseen joko viemällä ne Pirilön jätekeskukseen tai osallistumalla maanviljelymuovien keräykseen, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Maanviljelymuovia otetaan vastaan maksua vastaan. Maanviljelymuovia ei oteta vastaan hyötykäyttöasemilla. Paalimuovinkeräyksestä ilmoitetaan uutisissa verkkosivustossamme.

Maanviljelymuovien kierrättäminen

1. Lajittele muovi. 

Maanviljelymuoveja on erilaisia, ja jokainen laatu tulee lajitella erikseen, jotta se voidaan kierrättää. Muovien lajitteleminen heti, kun paali tai säkki avataan, säästää aikaa, työtä ja kustannuksia.

2. Käsittele muovi oikein.

Käsittele muovi niin, että se pysyy mahdollisimman puhtaana ja kuivana. Tämä alentaa kustannuksia (laatuluokka 1). Muovijäte ei saa sisältää vieraita esineitä, kuten rautaa, maata, soraa tai vanhaa säilörehua.

Oikein käsiteltynä muovi pysyy puhtaana ja voidaan kierrättää materiaalina mahdollisimman hyvin.

Laatuluokat

1. Vain paalimuovi, sisältää hyvin vähän rehujäämiä. HUOM! Valkoinen ja värillinen paalimuovi lajitellaan erikseen.

2. Paalimuovi, jonka seassa on suursäkkejä, AIV-muovia, kartonkia ja rehujäämiä (edellyttää koneellista lajittelua, toimitetaan kierrätykseen).

3. Paalimuovi, jonka seassa on AIV-muovia, piensäkkejä, kanistereita, kartonkia, verkkoa, nauhoja ja paljon rehujäämiä (toimitetaan poltettavaksi).

Säkit, verkot ja kanisterit eivät vaikuta laatuluokkiin 1 ja 2, jos ne on pakattu erikseen suursäkkeihin.