Käsittelymaksu

Käsittelymaksu perustuu kiinteistöstä noudattaviin jätteisiin.

Käsittelymaksu perustuu tilavuuteen ja määräytyy jäteastian koon perusteella. Asunto-osakeyhtiöiden bio- ja energiajätteen käsittelymaksu on 6,58 €/m3 (sis. ALV).

Seuraaviin hintoihin sisältyy arvonlisävero 24 %.

Biojäte tyhjennetään kahden viikon välein. Energiajäte tyhjennetään vähintään neljän viikon välein. Kaikki jäteastiat voidaan tyhjentää tarvittaessa useammin haju- tai roskaamisongelmien välttämiseksi.

Asuntokiinteistöissä, joissa on vähintään 5 asuntoa, tulee myös lajitella kartonki- ja muovipakkaukset sekä lasi- ja metallipakkaukset erillisiin jäteastioihin. Kaikkien pakkausten keräysastiat tyhjennetään vähintään 8 viikon välein. Ekorosk ei peri käsittelymaksua erikseen kerätyistä pakkauksista.

Taajama-alueella asunto-osakeyhtiöissä tulee olla myös paperinkeräysastiat jätelain pykälien 49 § ja 50 § mukaisesti. Kierrätyspaperin keräysastiat tyhjennetään 8 viikon välein. Ekorosk ei peri käsittelymaksua erikseen kerätystä kierrätyspaperista.

Biojäte

Hinnasto 1.1.2024 alkaen.

AsuntotyyppiKäsittelymaksu sis. alv 24 %
Asuntoyhtiö 140l astia0,92 €/astia/tyhjennys
Asuntoyhtiö 240l astia1,58 €/astia/tyhjennys

Energiajäte

Hinnasto 1.1.2024 alkaen.

Astiatilavuus/litraaKäsittelymaksu sis. alv 24 %
140l astia0,92 €/astia/tyhjennys
240l astia1,58 €/astia/tyhjennys
360l astia2,37 €/astia/tyhjennys
660l astia4,34 €/astia/tyhjennys

Hyötykäyttöasemat

Yksityiset kotitaloudet voivat viedä varastojätettä maksutta hyötykäyttöasemille.

Jos kotitalous käyttää jätteiden kuljettamiseen kuljetusyritystä, veloitetaan jätetyypin mukainen käsittelymaksu. Käsittelymaksu laskutetaan jätteet toimittavalta yritykseltä, ja kuljetusyritys laskuttaa kotitaloutta.

Suuret jätekuormat

Ekorosk veloittaa käsittelymaksun kaikista yksityisten kotitalouksien jätteistä, jotka yritys toimittaa.

Suuret, esimerkiksi täytemaata tai rakennusjätettä sisältävät jätekuormat voidaan viedä Pirilön jätekeskukseen Pietarsaaressa ja Storkohmon jäteasemalle Kokkolassa.

Jätteiden toimittamista näihin paikkoihin koskevat seuraavat ohjeet:

1. Lajittele jätteet niin, että kuorma voidaan purkaa jätetyypeittäin. Lajitteluohjeet ovat Ekoroskin verkkosivustossa kohdassa Lajittelu > Hyötykäyttöasemalla. Yksityishenkilön Ekoroskille itse toimittama jäte otetaan vastaan maksutta.

2. Jos käytät jätteiden kuljettamiseen kuljetusyritystä, tilaa yritykseltä väliseinällinen vaihtolava, jotta jätetyypit on helppo erotella. Lajitellusta jätteestä veloitetaan käsittelymaksu jätetyypin mukaan. Lajittelemattoman jätteen toimittaminen on huomattavasti kalliimpaa, sillä Ekorosk lajittelee silloin jätteet jälkikäteen.

Ekorosk veloittaa käsittelymaksun kaikista yksityisten kotitalouksien jätteistä, jotka yritys toimittaa. Käsittelymaksu laskutetaan jätteet toimittavalta yritykseltä, ja kuljetusyritys laskuttaa kotitaloutta.

3. Kuljetusyrityksillä on Ekoroskin kuljetusasiakirja. Täytä lomake huolellisesti ja allekirjoita se jätteiden noudon yhteydessä.