Biojätepussi

Suosittelemme, että pakkaat biojätteet paperipussiin. Kaupoista löytyy paperipusseja biojätteelle. Ne löytyvät samasta hyllystä kuin muut jätepussit ja siivoustarvikkeet. Myös muita paperipusseja voi käyttää, jos niissä ei ole muovia. Biojätettä voi pakata esimerkiksi jauhopussiin, muro- tai keksipakettiin, kirjekuoreen, paperisiin tuotepusseihin, kuten leipäpussiin, irtokarkkipussiin tai perunapussiin tai postipaketin paperipussiin. Voit taitella biopussin myös sanomalehdestä.  

Säilytä pussi ilmavasti

On tärkeää säilyttää paperipussi mahdollisimman ilmavasti, kun siinä säilytetään biojätettä. Märkä biojäte aiheuttaa paperipussin hajoamisen, jos ilma ei kierrä jäteastiassa tarpeeksi hyvin. Jos käytössä on tavallinen jätesanko, pohjalle voi laittaa esimerkiksi tuuletusritilää tai metallisen pannunalustan. Vain mielikuvitus on rajana!

Vie biojätepussi jäteastiaan, kun se on täyttynyt puolilleen. Paperinen biojätepussi on helpompi sulkea ja kantaa ulos, kun se ei ole loppuun asti täytetty. Paperipussia kannattaa vaihtaa 3-4 päivän välein, ellei se ole täyttynyt jo ennen sitä. 

Kun biojäte kerätään paperipussiin

Paperipussi kestää paremmin, mitä kuivempaa biojäte on. Yksi keino on antaa biojätteen kuivua ennen kuin sen laittaa paperipussiin. Tämä koskee etenkin kahvinsuodatinpusseja. Kuiva biojäte ei haise yhtä paljon kuin märkä biojäte.

Toinen keino, joka lisää paperisen biojätepussin kestävyyttä on kananmunakenno pussin pohjalla. Kenno laitetaan pussin pohjalle ennen kuin sinne laitetaan biojätettä. Kenno imee nestettä ja lisää pussin kestävyyttä. Biojäte haisee vähemmän, kun biojätepussi vuorataan kananmunakennolla. Toinen vaihtoehto on rypistää sanomalehti ja laittaa se pussinpohjalle.