Vapaa-ajan asutuksen maksut

Ekorosk perii käyttäjiltä vuosittaisen maksun, jotta vapaa-ajan asuntojen bio- ja energiajätteen keräyspisteitä voidaan ylläpitää. Jätemaksu koostuu kahdesta osasta: kiinteästä maksusta sekä käsittely- ja tyhjennysmaksusta. Lue niistä lisää alla olevista linkeistä.

Vapaa-ajan asunnot, jotka valitsevat omien bio- ja energiajäteastioiden käytön, saavat omakotitalojen laskua vastaavan laskun, jossa näkyy kolme maksua: kiinteä maksu, käsittelymaksu ja tyhjennysmaksu.

  • Kiinteä maksu on vuosimaksu, jonka suuruus on 20,15 €/vuosi (sis. ALV 24 %). Sen maksavat vain ne vapaa-ajan asunnon omistajat, jotka asuvat vakituisesti Ekoroskin toimialueen ulkopuolella. Kiinteä maksu oikeuttaa ekopisteiden ja hyötykäyttöasemien käyttöön.
  • Käsittelymaksu perustuu vapaa-ajan asunnolta noudattaviin jätteisiin.
  • Biojätteen tyhjennysmaksu on Ekoroskin biojäteastian tyhjennyksestä ja biojätteen kuljettamisesta veloittama maksu. Energiajätteen tyhjennysmaksu on jätteenkuljetusyrityksen tyhjennyksestä ja kuljettamisesta veloittama maksu.

HUOM.! Ekorosk ei voi vaikuttaa jätteenkuljetusyrityksen energiajäteastian tyhjennysmaksuun. Kotitalous valitsee itse haluamansa jätteenkuljetusyrityksen energiajäteastian tyhjentämiseen. Jätteenkuljetusyritysten yhteystiedot ovat kohdassa Jätteenkuljetus.