Vapaa-ajan asutuksen keräyspaikat

Kesäaikaan Ekoroskin toiminta-alueella on käytössä yhteensä 166 keräyspistettä vapaa-ajan asuntojen jätteille. Näistä pisteistä 13 sijaitsee saaristossa. Vapaa-ajan asunnoille tarkoitetut jäteastiat ovat käytettävissä toukokuusta syyskuuhun.

Vapaa-ajan asuntojen jäteastiat on tarkoitettu pelkästään vapaa-ajan asuntojen keittiöjätteelle, eli keittiössä syntyvälle bio- ja energiajätteelle. Vapaa-ajan asunnoille tarkoitettuihin keräyspisteisiin ei saa viedä muuta jätettä. Jätteet lajitellaan niin, että biojäte laitetaan biojäteastiaan ja energiajäte sille tarkoitettuun astiaan.

Ekopisteiden osoitteet, sijaintitiedot ja niissä vastaanotettavat jätetyypit näet valitsemalla kunnan tällä sivulla olevasta luettelosta. Lisää lajittelua ekopisteissä koskevia ohjeita on kohdassa Lajittelu.

Vapaa-ajan asuntojen omistajat voivat käyttää kaikkia Ekoroskin ekopisteitä ja hyötykäyttöasemia, joissa otetaan vastaan muuta jätettä. Jos havaitset, että vapaa-ajan asunnoille tarkoitettuun keräyspisteeseen on viety sinne kuulumatonta jätettä, ota yhteyttä Ekoroskiin puhelimitse numeroon 06 781 4500 tai sähköpostitse osoitteeseen info(a)ekorosk.fi.