Muovipakkaukset

Muovipakkaukset

Mitä muovinkeräykseen laitetaan?

Muovipakkaus on tuotteen pakkaamiseen käytettävä kääre. Muovipakkauksia ovat esimerkiksi elintarvikkeiden pakkaukset, tomaattirasiat, jogurttipurkit ja leikkelepakkaukset. Muovipussit ovat myös muovipakkauksia, samoin kuin pesuaine-, shampoo- ja saippuapakkaukset. Muovipullot, kanisterit ja purkit voidaan myös lajitella muovinkeräykseen. Lisäksi PVC-muovia (merkintä 03) sisältävät pakkaukset, kuten lelu-, työkalu- ja puutarhavälinepakkaukset, voidaan lajitella muovinkeräykseen. Litistä pakkaus, jos se on mahdollista. 

Mitä muovinkeräykseen ei saa laittaa? 

Lelut, pulkat, kastelukannut, kynttiläkupit, kukkaruukut ja muut muoviesineet, jotka eivät ole pakkauksia, lajitellaan energiajätteeseen. Likaisia tai vaarallisten aineiden jäämiä sisältäviä pakkauksia ei myöskään pidä laittaa muovinkeräykseen.

Miksi muovi lajitellaan?

Oikein lajitelluista muovipakkauksista tehdään granulaattia, jota käytetään muun muassa muoviämpäreiden, kukkaruukkujen ja muovipussien valmistukseen.

Toimi näin

Muovipakkauksia ei tarvitse pakata pussiin, mutta ne eivät saa viedä liikaa tilaa. Vie tyhjät, kuivat ja puhtaat muovipakkaukset muovinkeräykseen. Jos pakkaus haisee, se voidaan lajitella energiajätteeseen.

Vinkki!

Huuhtele pakkaus kylmällä vedellä ja kuivaa se. Irrota korkit ja kannet.

Tyhjennysväli?

Muovipakkausten keräysastiat tyhjennetään neljän viikon välein. 

Asunto-osakeyhtiön tulee muovipakkausten keräystä suunnitellessaan varata jätteille tilaa 10 litraa henkilöä kohti.

Missä muovia otetaan vastaan?

Muovipakkauksia otetaan vastaan kaikilla Ekoroskin hyötykäyttöasemilla sekä Ekoroskin alueella olevissa Rinki-ekopisteissä. Muovipakkausten keräysastia löytyy myös vähintään 5 asunnon asuntoyhtiöistä.

Jätesanasto

Mitä? Minne? Miten?

Syötä hakusana tai etsi listasta aakkosten mukaan