Keräyspisteet vapaa-ajan asunnoille

Ekoroskilla on vapaa-ajan asunnoille tarkoitettu 166 keräyspisteen verkosto, joka on käytettävissä kesäkuukausina toukokuusta syyskuuhun. Keräyspisteet on tarkoitettu keittiössä, WC:ssä ja työtiloissa päivittäin syntyvälle jätteelle. Bio- ja energiajäte lajitellaan erikseen, kuten asuntokiinteistöissä. Kiitos, että lajittelet jätteesi!

Biojäte on parasta pakata paperipussiin, sillä se sopii parhaiten biojätteen käsittelyyn. Jätehuoltomääräyksissä sallitaan myös Ekoroskin hyväksymät biohajoavat pussit, jotka ovat standardin EN13432 mukaiset. Pussin koko saa olla enintään 30 litraa.

Pakkaa energiajätteet mieluiten muovikassiin. Kassin koko saa olla enintään 30 litraa.

Vapaa-ajan asuntojen keräyspisteissä Ekorosk ottaa vastaan ainoastaan päivittäistä lajiteltua bio- ja energiajätettä erillisiin jäteastioihin. Kaikki muut vapaa-asuntojen jätteet tulee viedä ekopisteisiin tai hyötykäyttöasemalle jätetyypin mukaan. Lisätietoa lajittelusta on kohdassa Lajittelu omakotitaloissa.

Ekoroskilla on 166 vapaa-ajan asunnoille tarkoitettua keräyspistettä ympäri Ekoroskin toimialuetta. Näistä keräyspisteistä 13 sijaitsee saaristossa ja niitä ylläpidetään yhteistyössä Pidä Saaristo Siistinä ­järjestön kanssa. Katso vapaa-ajan asunnoille tarkoitetut jäteastiat kohdasta Keräyspisteet vapaa-ajan asunnoille.