Keräyspaikat

Ekopisteet

Ekoroskin toiminta-alueella on yhteensä 261 ekopistettä. Ekopisteeseen voidaan viedä paristoja, pakkauslasia, metallia ja paperia. Joissakin ekopisteissä on myös jäteastiat kartonki- ja muovipakkauksille.

Alla olevasta linkistä löydät alueemme ekopisteet.

Hyötykäyttöasemat

Ekoroskin toiminta-alueella on yhteensä 23 hyötykäyttöasemaa. Niihin voidaan viedä muun muassa muovi- ja kartonkipakkauksia, energiajätettä, puujätettä, metallia, lasia, paperia, kartonkia, sähkö- ja elektroniikkaromua, vaarallista jätettä, kivimateriaalia ja kierrätysasemalle vietävää kaatopaikkajätettä. Puutarhajätettä otetaan vastaan joko hyötykäyttöasemalla tai kunnan omassa keräyspaikassa.

Alla olevasta linkistä löydät alueemme hyötykäyttöasemat.

Vapaa-ajan asunnot

Ekorosk ylläpitää 166 keräyspisteen verkostoa vapaa-ajan asunnoille kesäkuukausina toukokuusta syyskuuhun. Näistä keräyspisteestä 13 sijaitsee saaristossa ja niitä ylläpidetään yhteistyössä Pidä Saaristo Siistinä ‑ympäristöjärjestön kanssa. Keräyspisteet on tarkoitettu keittiössä, WC:ssä ja työhuoneessa päivittäin syntyvälle jätteelle. Jätteet lajitellaan erikseen bio- ja energiajätteeseen samoin kuin asuinkiinteistöissä.

Alla olevasta linkistä löydät alueemme keräyspisteet vapaa-ajan asunnoille,

Kirpputorit

Ekoroskin toiminta-alueella on yhteensä 39 kirpputoria. Voit pidentää tavaroidesi elinikää viemällä ehjät ja hyväkuntoiset tavarat kirpputorille. Kirpputoritoiminnasta Ekoroskin toiminta-alueella vastaavat eri toimijat.

Alla olevasta linkistä löydät alueemme kirpputorit.