Keräyspaikat

Ekopisteet

Ekoroskin toiminta-alueella on yhteensä 261 ekopistettä. Ekopisteeseen voidaan viedä paristoja, pakkauslasia, metallia ja paperia. Joissakin ekopisteissä on myös jäteastiat kartonki- ja muovipakkauksille.

Hyötykäyttöasemat

Ekoroskin toiminta-alueella on yhteensä 23 hyötykäyttöasemaa. Niihin voidaan viedä muun muassa muovi- ja kartonkipakkauksia, energiajätettä, puujätettä, metallia, lasia, paperia, kartonkia, sähkö- ja elektroniikkaromua, vaarallista jätettä, kivimateriaalia ja kierrätysasemalle vietävää kaatopaikkajätettä. Puutarhajätettä otetaan vastaan joko hyötykäyttöasemalla tai kunnan omassa keräyspaikassa.

Vapaa-ajan asunnot

Kesäaikaan Ekoroskin toiminta-alueella on käytössä yhteensä 166 keräyspistettä vapaa-ajan asuntojen jätteille. Vapaa-ajan asuntojen jäteastiat on tarkoitettu pelkästään vapaa-ajan asuntojen keittiöjätteelle, eli keittiössä syntyvälle bio- ja energiajätteelle.

Kirpputorit

Ekoroskin toiminta-alueella on yhteensä 42 kirpputoria. Voit pidentää tavaroidesi elinikää viemällä ehjät ja hyväkuntoiset tavarat kirpputorille. Kirpputoritoiminnasta Ekoroskin toiminta-alueella vastaavat eri toimijat.