Käsittelymaksu

Käsittelymaksu perustuu kiinteistöstä noudattaviin jätteisiin.

Omakotitalojen ja paritalojen biojätteen käsittelymaksu on kiinteä vähimmäismaksu 0,40 €/tyhjennyskerta.

Energiajätteen käsittelymaksu on määräperusteinen ja määräytyy jäteastian koon perusteella. Energiajätteen käsittelymaksu on 6,58 €/m3 (sis. ALV).

Seuraaviin hintoihin sisältyy arvonlisävero 24 %.

Biojäte tyhjennetään kahden viikon välein.

Energiajäte tyhjennetään vähintään neljän viikon välein. Kotitaloudet, joissa on enintään kuusi asukasta, voivat hakea Pohjanmaan jätelautakunnalta energiajäteastian pidennettyä kahdeksan viikon tyhjennysväliä. Kahdeksan viikon tyhjennysvälin hyväksymiseksi jätelautakunta edellyttää, että kotitaloudessa on riittävän suuri energiajäteastia: 1–2 henkilön kotitaloudessa vähintään 240 litraa ja 3–6 henkilön taloudessa vähintään 360 litraa. Jäteastian tyhjennysvälin pidentämistä kahdeksaan viikkoon haetaan täyttämällä jätelautakunnan verkkosivustossa oleva lomake Energiajäteastian tyhjennysvälin pidentäminen ja jättämällä se lautakunnalle.

Biojäte

Hinnasto 1.1.2024 alkaen.

AsuntomuotoKäsittelymaksu sis. alv 24 %
Pientalot ja paritalot0,40 €/tyhjennys

Energiajäte

Hinnasto 1.1.2024 alkaen.

AstiatilavuusKäsittelymaksu sis alv 24 %
140 l astia0,92 €/astia/tyhjennys
240 l astia1,58 €/astia/tyhjennys
360 l astia2,37 €/astia/tyhjennys
660 l astia4,34 €/astia/tyhjennys

Hyötykäyttöasemat

Yksityiset kotitaloudet voivat viedä varastojätettä maksutta hyötykäyttöasemille.

Jos kotitalous käyttää jätteiden kuljettamiseen kuljetusyritystä, veloitetaan jätetyypin mukainen käsittelymaksu. Käsittelymaksu laskutetaan jätteet toimittavalta yritykseltä, ja kuljetusyritys laskuttaa kotitaloutta.

Suuret jätekuormat

Ekorosk veloittaa käsittelymaksun kaikista yksityisten kotitalouksien jätteistä, jotka yritys toimittaa.

Suuret, esimerkiksi täytemaata tai rakennusjätettä sisältävät jätekuormat voidaan viedä Pirilön jätekeskukseen Pietarsaaressa ja Storkohmon jäteasemalle Kokkolassa.

Jätteiden toimittamista näihin paikkoihin koskevat seuraavat ohjeet:

1. Lajittele jätteet niin, että kuorma voidaan purkaa jätetyypeittäin. Lajitteluohjeet ovat Ekoroskin verkkosivustossa kohdassa Lajittelu > Hyötykäyttöasemalla. Yksityishenkilön Ekoroskille itse toimittama jäte otetaan vastaan maksutta.

2. Jos käytät jätteiden kuljettamiseen kuljetusyritystä, tilaa yritykseltä väliseinällinen vaihtolava, jotta jätetyypit on helppo erotella. Lajitellusta jätteestä veloitetaan käsittelymaksu jätetyypin mukaan. Lajittelemattoman jätteen toimittaminen on huomattavasti kalliimpaa, sillä Ekorosk lajittelee silloin jätteet jälkikäteen.

Ekorosk veloittaa käsittelymaksun kaikista yksityisten kotitalouksien jätteistä, jotka yritys toimittaa. Käsittelymaksu laskutetaan jätteet toimittavalta yritykseltä, ja kuljetusyritys laskuttaa kotitaloutta.

3. Kuljetusyrityksillä on Ekoroskin kuljetusasiakirja. Täytä lomake huolellisesti ja allekirjoita se jätteiden noudon yhteydessä.