Ennätysmäärä kävijöitä hyötykäyttöasemilla

2021-01-14

Ennätysmäärä kävijöitä hyötykäyttöasemilla

Vuonna 2020 Ekoroskilla oli ennätysmäärä kävijöitä hyötykäyttöasemilla. Menneenä vuonna hyötykäyttöasemilla kävi yhteensä 306 561 kotitalousasiakasta. Tämä tarkoittaa, että jokainen kotitalous kävi keskimäärin noin kuusi kertaa hyötykäyttöasemalla vuoden aikana.

Koskaan aikaisemmin kotitaloudet eivät ole käyneet yhtä ahkerasti hyötykäyttöasemalla kuin viime vuonna. Ekoroskilla on edelleen eniten käyntejä asukasta kohti koko Suomessa. Luvut vastaavat Ruotsin kävijämääriä. Korona-pandemia on varmasti yksi syy kasvuun, mutta Ekoroskin maksurakenne vaikuttaa myös kävijämääriin.

Emme veloita mitään, kun kotitaloudet käyvät hyötykäyttöasemilla. Ne rahoitetaan sen sijaan kuukausittaisen kiinteän maksun kautta. Tämän takia käynnin kynnys on matala ja jäte kulkee kierrätykseen meidän kauttamme sen sijaan, että se joutuisi luontoon, toteaa Ekoroskin toimitusjohtaja Michael Östman.    

Ekorosk on ollut ainut jäteyhtiö Suomessa, jossa kotitaloudet voivat käydä hyötykäyttöasemalla maksutta niin usein kuin haluavat.