Siivotaan maatalousmuovit pois

2021-09-17

Siivotaan maatalousmuovit pois

Syksyn maatalousmuovien keräyskierros lähestyy, siivotaan ne pois ennen kuin lunta tulee! Keräämme maatalousmuovia Ekoroskin toiminta-alueen maatiloilta hyötykäyttöön.

Ilmoittaudu keräykseen mukaan viimeistään perjantaina 15.10. puhelinnumeroon 06 781 4523. Ekorosk noutaa maatalousmuovit tilalta nosturilla varustetulla yhdistelmäajoneuvolla.

Keräykseen kannattaa varautua lajittelemalla maatalousmuovit eri laatuihin, jotta muovit voidaan ohjata kierrätykseen. Lajittelun tapahtuessa jo paalin tai säkin avausvaiheessa, säästetään sekä aikaa että rahaa. Valmiiksi lajiteltuna muovin kerääminen on helpompaa ja edullisempaa.

Kun muovi käsitellään niin, että se pysyy niin kuivana ja puhtaana kuin mahdollista, kustannukset pysyvät alhaisina (hintaluokka 1). Muovin seassa ei saa olla vieraita esineitä kuten rautaa, kiviä, soraa tai rehua. Oikein käsitelty muovi pysyy puhtaana, ja kerätystä materiaalista voidaan hyötykäyttää mahdollisimman suuri osuus.

Maatalousmuovikeräyksen laatuluokkien hinnat

Ainoastaan paalimuovia, sisältää hyvin vähän rehujäämiä, 115€/30 min + alv, muovi menee hyötykäyttöön.

Paalimuovia, suursäkkejä, AIV-muovia, kartonkia, sekä jonkun verran rehujäämiä, 145€/30 min + alv, vaatii koneellista erottelua, menee hyötykäyttöön.

Paalimuovi, AIV-muovia, suursäkkejä, pieniä lannoitesäkkejä, kanistereita, kartonkia, verkkoa, naruja sekä suurempi määrä rehua, 210 €/30 min + alv, menee polttoon.

Suursäkit, verkot ja kanisterit eivät vaikuta hintaluokkaan 1 ja 2, jos ne ovat pakattuna erillisiin suursäkkeihin.

Huom! Lopullinen hintaluokka päätetään noudon yhteydessä.