Toimi näin estääksesi zombiakun hyökkäyksen

2021-11-12

Toimi näin estääksesi zombiakun hyökkäyksen

  • Käsittele akku- ja paristokäyttöistä laitetta huolellisesti ja noudata köyttöohjeita

Pienennät riskiä akun tai pariston vioittumiseen, kun käsittelet laitetta käyttöohjeiden mukaisesti. Tippumisesta, puristuksesta tai vääntämisestä aiheutuvat vauriot voivat vioittaa akun kennoja ja näin saada aikaan zombiakun.

  • Peitä navat teipillä

Käytöstä poistetuissa paristoissa ja akuissa on yleensä jäljellä aina jonkin verran sähkövarausta. Siksi ne saattavat huolimattomasti säilytettyinä kuumentua oikosulkuun joutuessaan niin paljon, että seurauksena voi olla tulipalo.

Tulipaloriski on helppo ehkäistä teippaamalla akkujen ja paristojen virtanavat piiloon heti, kun se irrotetaan laitteesta. 

  • Palauta lähimpään keräyspisteeseen

Voit palauttaa käytetyt pienakut ja paristot helposti ja maksutta kaikkiin niitä myyviin kauppoihin. Jos keräysastia ei ole näkyvillä, kysythän kaupan henkilökunnalta apua.

Kaupoissa ei kuitenkaan kerätä isoja litiumioniakkuja, joita käytetään sähköisissä liikkumavälineissä kuten sähköpyörissä, -mopoissa ja -skoottereissa sekä tasapainolaudoissa. Ekorosk kerää ne hyötykäyttöasemilla. Löydät lähimmän hyötykäyttöaseman kotisivujen Keräyspisteet-otsikon alta.