Ekoroskista Westenergyn osakas

2023-01-23

Ekoroskista Westenergyn osakas

Ab Ekorosk Oy ja Westenergy Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka myötä Ekorosk liittyy yhdeksi Westenergyn omistajayhtiöistä. Liittymällä omistajayhtiöksi Ekorosk varmistaa osalle jätteestä lisäkanavan tarkoituksenmukaiseen käsittelyyn. Westenergyn laitoksessa jalostetaan vuosittain noin 200 000 tonnia jätettä sähköksi, lämmöksi ja uusiomateriaaleiksi.

Ab Ekorosk Oy ja Westenergy Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhtiön siirtymisestä yhdeksi Westenergyn omistajayhtiöistä tiistaina 17.1.2023. Westenergyn muut omistajayhtiöt ovat kuntaomisteiset jätehuoltoyhtiöt Botniarosk Oy Ab, Lakeuden Etappi Oy, Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy, Millespakka Oy, Stormossen Oy Ab ja Vestia Oy. Ekoroskin tulleessa osakkaaksi, Westenergyn toiminta-alue kattaa noin 70 paikkakuntaan eli jopa yli viidesosaan Suomen paikkakunnista. Westenergyn omistajayhtiöt käsittelevät lähes 700 000 asukkaan jätteet.

”Westenergy on hyvin hoidettu yhtiö, joka on alansa edelläkävijä. Liittymällä omistajayhtiöksi Ekorosk varmistaa osalle jätteestä lisäkanavan tarkoituksenmukaiseen käsittelyyn myös tulevaisuudessa.”, kommentoi Ab Ekorosk Oy:n toimitusjohtaja Michael Östman.      

Westenergy on määrätietoisesti kehittänyt laitoksen käytettävyyttä ja tehokkuutta toiminnan alusta alkaen, ja tämä kehitystyö on mahdollistanut omistuspohjan laajentamisen uudella toimijalla. Omistajakannan laajentuminen mahdollistaa laitoksen kapasiteetin tehokkaan hyödyntämisen myös pitkälle tulevaisuuteen ja yhdessä omistajien kanssa Westenergy voi vastata tuleviin kiertotalouden haasteisiin luoden puhtaampaa ja kestävämpää huomista.

”Olen erittäin iloinen, että saamme vihdoin myös Ab Ekorosk Oy:n mukaan tähän yhteisöön. Näin Westenergy Oy:n omistajayhtiöidemme alue muodostuu entistä yhtenäisemmäksi ja vahvemmaksi. Ekorosk on omalla alueellaan tehnyt hyvää työtä jätehuollon parissa jo pitkään ja on siten erinomainen täydennys omistajayhtiöidemme joukkoon.”, kommentoi Westenergy Oy:n toimitusjohtaja Olli Alhoniemi.

Ab Ekorosk Oy on kuntaomisteinen jätehuoltoyhtiö, joka toimii kolmessa maakunnassa Evijärven, Kauhavan, Kaustisen, Kokkolan, Kruunupyyn, Luodon, Pedersören, Pietarsaaren, Uudenkaarlepyyn ja Vetelin kunnissa. Yhtiö on asukkaiden jätteenkäsittelyn edelläkävijä Suomessa.