Kevään merkki: maatalousmuovien keräys

2021-03-24

Kevään merkki: maatalousmuovien keräys

Varma kevään merkki on täällä, nimittäin Ekoroskin maatalousmuovien keräys alkaa taas pian. Keräämme maatalousmuovia Ekoroskin toiminta-alueen maatiloilta hyötykäyttöön.

Ilmoittaudu keräykseen mukaan viimeistään perjantaina 16.4.2021 puhelinnumeroon 06 781 4523. Ekorosk noutaa maatalousmuovit tilalta nosturilla varustetulla yhdistelmäajoneuvolla.

Keräykseen kannattaa varautua lajittelemalla maatalousmuovit eri laatuihin, jotta muovit voidaan ohjata hyötykäyttöön. Lajittelun tapahtuessa jo paalin tai säkin avausvaiheessa, säästetään sekä aikaa että rahaa. Lajitellun muovin talteenotto on helpompaa ja edullisempaa.

Kun muovi käsitellään niin, että se pysyy niin kuivana ja puhtaana kuin mahdollista, kustannukset pysyvät alhaisina (hintaluokka 1). Muovin seassa ei saa olla vieraita esineitä kuten rautaa, kiviä, soraa tai rehua. Oikein käsitelty muovi pysyy puhtaana, ja kerätystä materiaalista voidaan hyötykäyttää mahdollisimman suuri osuus.

Maatalousmuovikeräyksen laatuluokkien hinnat

  1. Ainoastaan paalimuovia, ei sisällä suurempia määriä rehua, 115 €/30 min. + alv, (muovi menee hyötykäyttöön)
  2. Paalimuovia, suursäkkejä, AIV-muovia, kartonkia, sekä jonkun verran rehua, 145 €/30 min. + alv, (vaatii koneellista erottelua, menee hyötykäyttöön)
  3. Paalimuovia, AIV-muovia, suursäkkejä, pieniä lannoitesäkkejä, kanistereita, kartonkia, verkkoja, naruja sekä suurempi määrä rehua, 210 €/30min. + alv, (menee polttoon)

Suursäkit, verkot ja kanisterit eivät vaikuta hintaluokkaan 1 ja 2, jos ne ovat pakattuna erillisiin suursäkkeihin.

Huom! Lopullinen hintaluokka päätetään noudon yhteydessä.