Koko perhe mukaan hyötykäyttöasemalle

2021-08-13

Koko perhe mukaan hyötykäyttöasemalle

Kannattaa ottaa koko perhe mukaan hyötykäyttöasemalle, jotta jätteiden kierrätys tulee tutuksi myös lapsille. Jätteiden tuominen hyötykäyttöasemalle voi olla koko perheen yhteinen tapahtuma. 

Tänään 13.8.2021 vietetään valtakunnallista Tapaturmapäivää. Seuraavat neuvot mielessä pitäen voimme välttää turhia tapaturmia hyötykäyttöasemalla.

Pitää muista, että asema-alue on teollisuusaluetta, ja siellä pitää käyttäytyä sen mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että alle ala-asteikäinen lapsen kannattaa seurata lajittelua auton ikkunasta, koska asemalla voi ajoittain olla paljon autoja. Toiset kuskit ei välttämättä edes näe taaperoikäistä lasta takapeilistä peruuttaessa.

Asema-alue ei ole leikkipaikka vaan siellä lajitellaan jätteitä, myös vaarallista jätettä. Ala-asteikäinen voi aikuisen valvomana auttaa jätekuorman purkamisessa ja lajittelussa, kunhan muistaa käyttää hanskoja jätteitä käsiteltäessä. Vaarallisten jätteiden lajittelun hoitaa aina aikuinen.

Asemanhoitajalta kannattaa kysyä neuvoja ja apua jätteiden lajittelussa. Henkilökuntamme on erikoistunut jätteiden lajitteluun ja vaarallisten jätteiden turvalliseen käsittelyyn. Huomaa, että asemanhoitaja keskittyy neuvojen antamiseen ja jätteiden oikein lajitteluun, eikä niiden kantamiseen aseman ollessa ruuhkainen.

Voit tarkistaa asemien kävijämäärät eri kellon aikoihin kotisivuiltamme kunkin aseman kohdalta otsikon Keräyspaikat alla ja valitse Hyötykäyttöasemat.

Turvallisia lajitteluhetkiä hyötykäyttöasemalla, moikataan kun nähdään!