Hela familjen med till återvinningsstationen

2021-08-13

Hela familjen med till återvinningsstationen

Ta gärna med hela familjen till återvinningsstationen, så att sortering av avfall blir något som barnen tar för givet. Att föra avfall till återvinningsstationen kan hela familjen göra tillsammans.

Idag 13.8.2021 firas den nationella Olycksfallsdagen. Här kommer några tips som gör att vi kan undvika onödiga olyckor på återvinningsstationen.

Kom ihåg att stationen är ett industriområde, och man måste bete sig i enlighet med det. Det innebär att barn under skolåldern bör följa med sorteringen genom bilfönstret, för att det kan vara mycket bilar på stationen. Småbarn syns inte i bakspegeln när andra bilar backar.

Återvinningsstationen är ingen lekplats, utan där sorterar man avfall, även farligt avfall. Barn i lågstadieåldern kan hjälpa till att tömma avfallslasset och sortera det under övervakning av en vuxen. Kom ihåg att använda handskar när du hanterar avfall. Farligt avfall ska sorteras av en vuxen.

Stationsskötaren bidrar gärna med anvisningar och hjälp vid sorteringen av avfall. Vår personal är specialiserad på sortering av avfall och en trygg hantering av farligt avfall. Tänk på att stationsskötaren koncentrerar sig på att ge anvisningar och sortering av avfall, och inte på att bära avfall om det är rusning på stationen.

Du kan kolla besöksmängderna vid olika klockslag för varje station här på vår hemsida under rubriken Insamlingsplatser och välj Återvinningsstationer.

Sortera tryggt på stationen, vi ses!