Lisää muovin keräyspisteitä otettu käyttöön

2019-01-17

Lisää muovin keräyspisteitä otettu käyttöön

Neljä sovituista keräyspisteistä muovipakkauksille on otettu käyttöön.

Ne sijaitsevat Kauhavalla Kauppatie 65 S-Marketin pihalla, Kruunupyyssä Kruunupyyntie 9 paloasemalla, Pedersöressä Vaasantie 8 entisen Holmvikin verstaan pihalla Pännäisissä ja Uudessakaarlepyssä Myllytie 24 K-Supermarketin pihalla. Ekorosk on sijoittanut kaksi täydentävää muovin keräyspistettä Vetelin ja Evijärven hyötykäyttöasemille. Luotoon ja Kaustiselle tulee vielä muovipakkausten keräyspisteitä.

– Olemme iloisia siitä, että luvatut muovinkeräysastiat viimein toimitetaan, sanoo Michael Östman, Ekoroskin toimitusjohtaja.

Tähän asti Rinki on ylläpitänyt ainoastaan kolme muovipakkausten keräyspistettä Ekoroskin alueella, kaksi Kokkolassa (Heinolankaarella K-Citymarketilla ja Prismatiellä Prisman pihalla) ja yksi Pietarsaaressa (Tehtaankadulla K-Citymarketin pihalla). Monet kunnat sekä Pohjanmaan jätelautakunta ovat olleet sitä mieltä että keräys on riittämätöntä ja ovat pyytäneet Ekoroskia selvittämään mahdollisuudet lisäämään muovipakkausten alueellista keräystä.

Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy ylläpitää muovipakkausten keräyspisteitä. Rinki on kaupan ja teollisuuden yritys, joka toteuttaa pakkausten tuottajavastuun. Ekoroskin kanssa käydyissä keskusteluissa Rinki on luvannut lisätä muovin keräyspisteitään Ekoroskin alueella.

Löydät lisätietoja muovipakkausten lajittelusta alla olevasta linkistä.