Muovipakkauksia otetaan vastaan hyötykäyttöasemilla

2019-03-06

Muovipakkauksia otetaan vastaan hyötykäyttöasemilla

Muovipakkausten_keraysastia_Insamlingskarl_for_plastforpackningar.JPG

Ekorosk ottaa vastaan muovipakkauksia hyötykäyttöasemilla 1. maaliskuuta alkaen. Kaikilla hyötykäyttöasemilla on erilliset astiat muovipakkauksille.

Ekorosk täydentää muovipakkausten keräystä omilla astioilla, koska RINKI:n keräyspisteet eivät riitä tarjoamaan kaikille kuntalaisille tasavertaisia mahdollisuuksia muovipakkausten lajitteluun. 
– Ekorosk ryhtyy toimenpiteisiin, jotta muovipakkausten keräys olisi yhä useamman saavutettavissa, kertoo Ekoroskin toimitusjohtaja Michael Östman. 

Ekoroskin alueella muovipakkausten erilliskeräys on ollut pakollista jo vuodesta 2017 asuntoyhtiöille, joissa asuntoja on 10 tai enemmän. Pientalojen mahdollisuudet lajitella muovipakkauksia ja viedä niitä kierrätykseen on ollut rajallinen, koska RINKI:llä on vain yksi keräyspiste muovipakkauksille jokaista Ekoroskin jäsenkuntaa kohti paitsi Kokkolassa, jossa on kaksi pistettä. RINKI on tuottajayhteisö, joka toteuttaa pakkausten tuottajavastuun. 

Ekoroskin toimenpiteet ovat Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) selvityksien mukaisia. SYKE on muun muassa selvittänyt miten yhdyskuntajätteen kierrätystä voidaan lisätä Suomessa. Etenkin biojätteen, muovi- ja kartonkipakkausten erilliskeräystä on lisättävä selvityksen mukaan. Tässä Ekorosk on hyvin mukana kehityksessä, koska kaikki Ekoroskin alueen kiinteistöt keräävät biojätettä erikseen omaan astiaan lokakuusta 2018 alkaen. Lisäksi asuntoyhtiöt, joissa on 10 tai enemmän asuntoa, keräävät sekä kartonkia että muovipakkauksia erikseen.