Myös omakotitaloissa voi olla keräysastioita kartonki -, muovi -, lasi – ja metallipakkauksille

2024-06-07

Myös omakotitaloissa voi olla keräysastioita kartonki -, muovi -, lasi – ja metallipakkauksille

Myös omakotitaloilla on mahdollisuus kerätä vapaaehtoisesti kartonki -, muovi -, metalli – ja lasipakkauksia erillisiin jäteastioihin pihalla. Vähintään 5 asunnon asuntoyhtiöt ovat velvollisia keräämään pakkauksia erillisissä jäteastioissa kiinteistöllä. Kartonki -, muovi -, lasi – ja metallipakkausten keräysastiat saadaan Ekoroskilta, eikä yhtiö peri lisämaksua itse astioista. Ekorosk järjestää pakkausmateriaalin tyhjentämisen ja kuljetuksen, ks. sen hinnat verkkosivuiltamme.

Keräysastioita kartonki -, muovi -, lasi – tai metallipakkauksille voi tilata sähköpostitse osoitteesta info@ekorosk.fi

Energiajätteen määrä vähenee, kun muovi – ja kartonkipakkaukset lajitellaan omiin astioihinsa. Tämä tarkoittaa sitä, että energiajätteen jäteastiaa ei täytetä entiseen tapaan. Tällöin voidaan siirtyä pienempään energiajäteastiaan tai pidentää energiajätteen tyhjennysten välistä aikaa vähintään neljään viikkoon. Ekorosk ei laskuta erillisissä astioissa kerättävien pakkausten käsittelymaksua vain tyhjennysmaksua.    

Erillisissä astioissa kerättävistä pakkauksista tulee uusien pakkausten raaka-aineita, myös kartonki – ja muovipakkauksia voidaan käyttää raaka-aineena erillisiin astioihin niitä kerättäessä. Muovi – ja kartonkipakkauksia ei voi käyttää muuhun kuin energiaan, kun ne laitetaan energiajätteeseen, koska ne sekoitetaan muuhun energiajätteeseen.