Pietarsaaren asema avattu

2020-09-22

Pietarsaaren asema avattu

Näin avasivat Ekoroskin toimitusjohtaja Michel Östman ja Pietarsaaren vt. Kaupunginjohtaja Anne Ekstrand Pietarsaaren uuden hyötykäyttöaseman tänään. Kahvitarjoilu jatkuu kello 18 asti. Tervetuloa!

Janika Särkiniemi ja Heli Mikkola avustivat nauhan leikkaamisessa.

Kokkotyösäätiön Retrokaupan henkilökunta osallistui avajaisiin ja vastaanotti ehjää ja puhdasta tavaraa uudelleenkäyttöä varten. Avajaiset ovat osa Pohjanmaan kestävän kehityksen viikkoa.

Uudella hyötykäyttöasemalla on 24 katettua konttipaikkaa. Tämä tarkoittaa, että lajittelua voidaan parantaa ja lisätä.

Vaarallisen jätteen vastaanottopiste ja tila uusiokäyttöön tarkoitetuille tavaroille on sijoitettu uuden hyötykäyttöaseman sisääntulon läheisyyteen. Vaarallista jätettä ja kierrätystavaraa tuovien kävijöiden kannattaa ottaa tämä huomioon jo kotona kuormaa tehdessä. Mikä puretaan kuormasta ensimmäisenä hyötykäyttöasemalla, laitetaan kuormaan kotona viimeiseksi.

Uusi asema on turvallisempi työntekijöille ja kävijöille laajennetun asemakentän ansiosta, joka on jaettu viiteen ajokaistaan liikenteen ja asioinnin parantamiseksi. Peräkärryä vetävän auton on tarkoitus pysäköidä konttien viereiselle ajokaistalle, henkilöauto ilman peräkärryä sitä seuraavalle kaistalle. Keskimmäinen kaista on tarkoitettu läpiajoa varten ruuhkan vähentämiseksi. Lisäksi hyötykäyttöasemalle pääsee oman portin kautta, jonka ansiosta henkilöautot eivät enää aja raskaan liikenteen seassa teollisuusalueella.

Puutarhajätettä tuovat kotitaloudet eivät enää aja aseman läpi, vaan niillä on oma ajokaista risukentälle. Uutta on myös asiakkaiden oma WC hyötykäyttöasemalla.

Pietarsaaren hyötykäyttöasemalla käy noin 70 000 autoa vuosittain.