Syksyn maatalousmuovien keräys

2020-09-03

Syksyn maatalousmuovien keräys

Maatalousmuovien syyskeräys käynnistyy jälleen lokakuun puolessa välissä. Ilmoittaudu mukaan keräykseen puhelimitse numeroon 044-750 78 78 (arkisin klo 8-16) viimeistään perjantaina 9.10.2020.

Maatalousmuovien lajittelu

1. Lajittele muovit 
Maatalousmuovia on olemassa monta eri laatua, jokainen muovilaatu tulee lajitella erikseen jotta muovit voidaan hyötykäyttää. Jos lajittelu tapahtuu jo siinä vaiheessa kun paali tai säkki avataan säästetään sekä aikaa että rahaa.

2. Käsittele muovit oikein
Käsittele muovit niin, että ne pysyvät niin kuivana ja puhtaana kuin mahdollista, täten kustannukset pysyvät alhaisina (hintaluokka 1). Muovin seassa ei saa olla vieraita esineitä kuten rautaa, kiviä puuta jne. Muovi, joka käsitellään oikein pysyy puhtaana, ja materiaali voidaan hyötykäyttää mitä suuremmassa määrin.

Maatalousmuovikeräyksen laatuluokkien hinnat  

1. Ainoastaan paalimuovia, ei sisällä suurempia määriä rehua, 105€/30 min. + alv, (muovi hyötykäyttöön)
2. Paalimuovia, suursäkkejä, AIV-muovia, kartonkia sekä jonkun verran rehua, 135€/30 min. + alv, (vaatii koneellista erottelua, menee hyötykäyttöön)
3. Paalimuovia, AIV-muovia, suursäkkejä, pieniä lannoitesäkkejä, kanistereita, kartonkia, verkkoja, naruja sekä suurempi määrä rehua, 200 €/30 min. + alv (menee polttoon)

Suursäkit, verkot ja kanisterit eivät vaikuta hintaluokkiin 1 ja 2, jos ne ovat pakattuna erillisiin suursäkkeihin. 

Huom! Hintaluokka päätetään noudon yhteydessä.