Toimi oikein: Kasvosuojaimet ovat energiajätettä

2020-10-08

Toimi oikein: Kasvosuojaimet ovat energiajätettä

Toimi oikein ja laita kasvosuojaimet energiajätteeseen. Kertakäyttöiset kasvosuojaimet ovat osa arkea useimmissa kodeissa nykyään, ja siksi on syytä muistuttaa siitä, että ne ovat energiajätettä.

Kasvosuojaimet, nenäliinat ja paperipyyhkeet laitetaan aina energiajätteeseen, muun muassa viemärin tukkeutumisen välttämiseksi. Koronatautiin sairastuneiden ihmisten on laitettava käytetyt kasvosuojaimet ja nenäliinat erikseen omaan jätepussiin.  

Sulje täyttynyt pussi tiiviisti ja purista ilma pussista sitä sulkiessa. Sulje jätepussi joko ristiin sitomalla kaksoissolmulla tai teippaamalla. Vie jätepussi ulos energiajäteastiaan.

Lajittele pakkausmateriaalit tehokkaasti ja pakkaa ne tiiviisti. Vie pakkausmateriaalit ekopisteeseen niin energiajätettä syntyy vähemmän. Älä jätä jätettä jäteastioiden viereen, jos ne ovat täynnä. Vaan säilö ne tilassa, jossa niistä ei ole haittaa terveydelle ja ympäristölle, jossa esimerkiksi haittaeläimet eivät pääse levittämään jätteitä. Yhteisin toimin selviämme tästä.