Tunnista zombiakkuvaara

2021-10-30

Tunnista zombiakkuvaara

Seuraavat tunnusmerkit paljastavat akun tai pariston, joka voi herätä herkästi uudestaan henkiin aiheuttamaan vaaratilanteita. Poista akku tai paristo käytöstä välittömästi ja ota yhteys maahantuojaan tai palauta se viipymättä keräyspisteeseen, mikäli havaitset näitä vaaran merkkejä:

  • Akussa tai paristossa näkyy fyysisiä vaurioita tai se on selvästi pullistunut. Litiumioniakulle on ominaista pieni turpoaminen käytön aikana ja sen saavuttaessa elinkaarensa loppupään voi turpoaminen tulla voimakkaasti esiin.
  • Akusta tai paristosta lähtee hajua
  • Akku tai paristo kuumentuu selkeästi tavallista enemmän
  • Akku tai paristo pitää omituista ääntä
  • Akku tai paristo vuotaa

Estä zombiakun herääminen palauttamalla se oikein keräyspisteeseen.

  1. Jos akku tai paristo on vielä käytössä vaaran merkkien ilmaantuessa, ota yhteyttä laitteen maahantuojaan lisäohjeiden saamiseksi.
  2. Jos akku tai paristo on poistettu käytöstä tai maahantuoja kehottaa palauttamaan sen keräykseen, laita se mahdollisuuksien mukaan ulos metalliastiassa tai sisällä paikkaan, jossa lähellä ei ole helposti syttyvää materiaalia.
  3. Kun palautat keräyspisteeseen vahingoittuneen akun tai pariston, ojenna se kaupan tai Ekoroskin hyötykäyttöaseman henkilökunnalle ja kerro havainnostasi.

Katso Ekoroskin keräyspisteet linkistä: